Budapest Bár Kobuci | Budapest Bár Ráadásnap | Kobuci Kert

baconbe-göngyölt-csirkemáj
Friday, 11-Nov-22 14:42:45 UTC

A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált. A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Örömzene nyitott füleknek! A zenekar tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Ürmös Sándor (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika), Farkas Richárd (nagybőgő), Kisvári Bence (dob) Jegyek elővételben az online jegyrendszeren keresztül, valamint a helyszíni jegypénztárban 4500 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján online, illetve a helyszíni jegypénztárban, nyitvatartási időben, 5000 Ft-os áron kaphatóak.

  1. Page 266 | Korábbi programok: III. kerület - Óbuda-Békásmegyer
  2. KOBUCI Kert – Jegyek eladása és vásárlása – TicketSwap
  3. Budapest Bár ráadásnap | KOBUCI kert
  4. Zár a Kobuci - elköszön a Zuboly - kulturport.hu

Page 266 | Korábbi programok: III. kerület - Óbuda-Békásmegyer

Információk Zene típus: Blues/Jazz, Pop, Rock, Alternatív Felszereltség: WIFI, Csocsó, Élőzene, Terasz, Akadálymentes Rólunk: A kobuci nem más, mint kolbászos buci: Pirított buci tészta, amelyen fokhagymás fűszeres tejföllel ágyazunk meg a pirított házi kolbásznak, majd mindezt paradicsom karikákkal és uborkakockákkal megszórjuk. A KOBUCI kert első ízben 2005 nyarán, a Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivál keretein belül nyitotta meg kapuit. A folyamatos pozitív visszajelzések hatására 2008 nyarán már negyedszer, mint a Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivál egyik hivatalos helyszíne működhetett. Mutass többet
Felkértük Keresztes Tamást rendezőnek, aki a Budapest Bárral már több éve együtt dolgozik, Szűcs Krisztián pedig a Tamás és Divinyi Réka által szerkesztett "forgatókönyv" alapján megírta a dalokat. Ekkor kezdődött a hangszerelés, az intenzív műhelymunka a Budapest Bár próbatermében, zajlott a színészek kiválogatása, a szervezés, június végétől pedig folynak a próbák. Budapest Bár (Fotó/Forrás: Ruthe Zuntz / Budapest Bár) Nagyon izgatottak vagyunk: a zenekar élőben zenél a színpadon, ők is folyamatos szereplői a darabnak Mikó István, Rába Roland, Metz Tibor, Mentes Julcsi, Lengyel Benjámin és Dankó István mellett. Az augusztusi bemutatókra a Városmajori Színpadra már minden jegy elkelt, de folytatjuk szeptember 14-én az UP Rendezvénytérben. Min dolgoztok jelenleg, hol lehet látni titeket a következő időszakban? Az utóbbi két hónapban a 14 karátos autón dolgoztunk, valamint próbáltuk az új lemezünk dalait, ami március 15-én jelent meg, sajnos a legnagyobb koronavírus "zajban". Próbálunk még Péterfy Borival, aki néhány alkalommal vendége lesz a Budapest Bárnak augusztusban és szeptemberben, többek között augusztus 30-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

KOBUCI Kert – Jegyek eladása és vásárlása – TicketSwap

Tizennyolc év alatti vendégeink védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében, érvényes jeggyel, de védettségi igazolvány nélkül is látogathatják a koncerteket! A védettségi igazolvány hiánya miatt jegyet visszaváltani nem tudunk. Megértéseteket köszönjük.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! Belépés és regisztráció legfrissebb hírei: 9:21 TIM: biztosított az ország energiaellátása, a magyarok fizetik a legalacsonyabb gáz árat 8:20 Milliárdos energetikai fejlesztést valósít meg a Pannon Egyetem Nagykanizsán 7:54 20 évig elemezte a lottószámokat, 50 ezer dollárt nyert 2:26 Laborban növesztett agysejtek megtanították magukat videójátékot játszani 1:30 SuperEnduro GP - Februárban ismét vb-futam lesz Budapesten 0:30 Átadták az Országos Széchényi Könyvtár felújított déli olvasótermét 0:00 Napi előrejelzés 12 jegy számára top cikkek: Mik lehetnek ezek a rejtélyes köcsögök? Döbbenetes baleset az M4-esen Innen jön a Földgyilkos gáz? Hatalmas csapás az újabb sáskajárás Kína hazugnak és bajkeverőnek nevezte az USA-t top fórum témák: Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád! 2022. 05. 10 21:11 AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022. 10 21:07 JólVanna2022. 10 20:31 Porvihar2022. 03. 29 16:11 Mit szólsz?

00 Bereczki Zoltán koncert Országunk egyik legnépszerűbb előadóművésze, akit profizmusa mellett, sokoldalúsága teszi igazán különlegessé. EMeRTon-díjas színész, arany- és platinalemezes, Fonogram díjas énekes, mindemellett... 2020. szeptember 12. szombat, 20. 00 Egy különleges nap - színházi előadás A Budapest Playhouse és a Hybridkult Produkció előadása – dráma egy részben. Róma, 1938. május 8. különleges nap a fasiszta Olaszország népének, hiszen ezen a napon látogat a Führer... 2020. szeptember 9. szerda, 10. 30

Budapest Bár ráadásnap | KOBUCI kert

  • Rádió alkalmazás iphone
  • 12 db. „Lágyfagylaltgép” szóra releváns honlap áttekinthető listája
  • A Budapest Bár egyik sztárja a Kobuci Kertben - Cultura.hu
  • 19 videó (és egy kis beszámoló) a Budapest Bár koncertjéről - PGabor
  • KOBUCI Kert – Jegyek eladása és vásárlása – TicketSwap
  • Kicsi, gyere velem koncertre!
  • Magyar szimbólumok és jelentésük
  • Okj ápoló gyakorlati tételsor
  • Bródy jános filléres emlékeim
  • Menetrend ide: Medicina Egészségközpont itt: Budapest Autóbusz, Metró, Villamos vagy Vasút-al?

05. 19. csütörtök 20:00 Reméljük, az idei nyarat önfeledten élvezhetjük, sok koncerttel, napsütéssel, fesztiválokkal. Nem tudunk sokkal jobb esti programot, mint a KOBUCI fái alatt fröccsözve Budapest Bárra bulizni! Régi kedvencekből, és új dalokból válogat a 15 éves jubileumi évét ünneplő Budapest Bár. Gyere el, élvezd a dalokat, hallgasd a csodálatos zenészeket és a nagyszerű énekeseket! A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenkét énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

Miért KOBUCI? Nevét a saját receptötlet alapján megkomponált kolbászos buciról kapta: ez az igazán magyaros finomság, valamint a szintén e kertben megálmodott alkoholos italok (gin-bodza, whisky-málna, mixcsűr) lettek a KOBUCI kert védjegyei. Ha nem jártál még a KOBUCIban, vagy jártál már, de lenéznél újra, amíg ilyen nagyvonalúan bánik velünk az időjárás: ezen a héten még megteheted! Október 1-jén zárja a szezont a szórakozóhely, ennek apropóján egy visszatérő zenekart hívtak meg a szervezők a fergeteges buliba. A 2011-es nyarat hajnalig tartó folkkocsmával zárja a KOBUCI kert (zenél a Bivaly Zenekar, vendégek: Kodoba Florin és Bobár Zoltán "Boby"), azt megelőzően pedig a Zuboly zenekar köszön el (nem csak? ) a KOBUCI kert közönségétől. Még mindig nem késő tehát tombolni egy utolsót a szabad ég alatt, és megnézni még egyszer a Zubolyt: a zenekar legénysége egyes hírek szerint utoljára lép a színpadra. Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Zár a Kobuci - elköszön a Zuboly - kulturport.hu

Az élő zene közösségteremtő ereje mellett elkötelezett KOBUCI Kert a számára fontos műfajokkal és alkotókkal nyitja a 2022-es évadot. A népzene, a világzene és az underground egyik legfontosabb fővárosi otthonaként emlegetett koncerthelyszín ezúttal egy jazzmaratonnal is odafordul a közönséghez, aki április 21-étől veheti újra birtokba a Zichy-kastély különleges atmoszférájú udvarát. A peremműfajok szeretete, a vendéglátás etikája és a minőségre nyitott közönség – a KOBUCI csapata szerint "ennyi a titok", amivel az elmúlt tizenhárom évben a kortárs könnyűzene legcsaládiasabb koncerthelyszínét építették fel Óbudán. A Zichy-kastély udvarában idén is a különböző műfajok legrangosabb hazai és olykor nemzetközi művészei váltják egymást: a Kert mikrotársadalmának azok a jól ismert hősei, akik képesek a finomabb, bonyolultabb zenei világok iránt érdeklődő közönség megszólítására. Április 21-én az ethno-hiphop legfontosabb hazai formációja, a ZUBOLY lép színpadra. Másnap a PARNO GRASZT az autentikus cigányzene nyelvén és erejével meséli tovább saját család- és világtörténetét a szokásos fergeteges hangulatban.

Június végén a négynapos II. Nufolk Fesztiválon összesen tizenkét nagyszerű világzenei együttes lép a kert színpadára. Kéthetente csütörtökön táncházat tart a szórakozóhely; a kisgyermekesekről sem feledkeznek meg a szervezők, a családi napokra továbbra is várják a kicsiket és a nagyokat, igényes gyermekkoncertek és kézműves foglalkozások gondoskodnak a jó hangulatról. Aki nem evett még kobucit, nem tudja, mi az a mixcsűr; aki kíváncsi a legsikeresebb mellett a kevésbé ismert, de igazán tehetséges nép- és világzenei formációkra; akit érdekel, hol tart a táncházmozgalom; aki egy jót akar bulizni kedvenc zenekara koncertjén, annak most is a Zichy-kastély udvarán a helye. A Kobuci-kert Óbuda főterén található, vagyis egyszerűen megközelíthető és nem gond a hazautazás sem. Ami a névadó csemegét illeti illeti, a kobuci nem más, mint kolbászos buci: pirított bucitészta, amelyen fokhagymás-fűszeres tejföllel ágyaznak meg a pirított házi kolbásznak, majd mindezt paradicsomkarikákkal és uborkakockákkal szórják meg.